Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Σε απεργία οι υπάλληλοι
[Πρώτο Θέμα]: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Σε απεργία οι υπάλληλοι

[Πρώτο Θέμα]: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Σε απεργία οι υπάλληλοι

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
Ανοιχτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών πρότεινε στους καταστηματάρχες να λειτουργήσουν με ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.
Ωστόσο, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου.
«Στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη», αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
Ως εκ τούτου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μετέχουν στην απεργία, καθώς και να πάρουν μέρος στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!