Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα χωριά της μειονότητας στην Αλβανία
[Πρώτο Θέμα]: Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα χωριά της μειονότητας στην Αλβανία

[Πρώτο Θέμα]: Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα χωριά της μειονότητας στην Αλβανία

Την επιχείρηση συνδράμουν δύο ελληνικά καναντέρ – Δεν απειλούνται χωριά – Τεράστια οικολογική καταστροφή
Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Αλβανία , όπου για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι των ελληνικών χωριών δίνουν μάχη με τις φλόγες. Από το πρωί της Παρασκευής, την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν δύο καναντέρ που έφυγαν από την βάση της Θεσσαλονίκης, μετά το αίτημα των Τιράνων προς την ΕΕ για βοήθεια.
Η φωτιά καίει πλέον σε ορεινή, δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί τα χωριά άμεσα, όμως η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι τεράστια. Εξάλλου, ήδη στο χωριό Γράψη του δήμου Δρόπολης, έχουν υποστεί καταστροφές από την φωτιά δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων. Ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη, ενώ γλίτωσε τελικά από τις φλόγες που απειλούσαν την περιοχή μεγάλη αποθήκη υγραερίου και αρκετές παραγωγικές μονάδες στους Γεωργουτσάτες. Στο δήμο Φοινίκης έχει συντελεστεί μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του μεγάλου φυσικού πάρκου “Γαλάζιο Μάτι” έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων δήμων Δρόπολης και Φοινίκης, κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές, χωρίς όμως ακόμη να έχουν μια σαφή εικόνα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά πάντως ο ιστότοπος himara.gr η συνδρομή της αλβανικής κυβέρνησης είναι ελλιπής καθώς έχει στείλει μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!