Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin»
[Πρώτο Θέμα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου  «Mr Bitcoin»

[Πρώτο Θέμα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin»

Ζητήθηκε η αναβολή καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστούν σήμερα δυο μάρτυρες σημαντικοί για τη θέση του 38χρόνου
Αναβλήθηκε για 6 Δεκεμβρίου 2017 η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με την οποία είχε κριθεί ότι πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος Αλεξαντερ Βινικ που κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin).
Η συζήτηση αναβλήθηκε, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, προκειμένου να κληθούν δύο βασικοί μάρτυρες.
Ειδικότερα, ζητήθηκε η αναβολή καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστούν σήμερα δυο μάρτυρες σημαντικοί για τη θέση του 38χρόνου, ο Ιβαν Ταρτανικοφ, υπάλληλος κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και ο Σεργκει Μαιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητούμενου Βινικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.
Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου -αποκαλούμενου «Mr Bitcoin»- ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου παραθέριζε με την οικογένεια του, βάσει διεθνούς εντάλματος, είχε ταχθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Οι αμερικανές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!