Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σημαία μας
[Πρώτο Θέμα]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σημαία μας

[Πρώτο Θέμα]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σημαία μας

Υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αμφισβήτησε ακόμα και τη σημαία της Κύπρου τονίζοντας ότι «απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».
Για την συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών και τη αναφορά του ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.».
Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό υπουργό εκτενώς και επανέλαβε την ετοιμότητα μας να αρχίσουμε από αύριο αν είναι τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού, και αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, «είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».
Ερωτηθείς αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη ισχύει ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».
Εξάλλου ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ανέφερε πως ουδόλως βοηθούν τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, την ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για συνέχιση του διαλόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!