Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: «Εθνικό έγκλημα και αίσχος που συνέκρινες το 1821 με έναν εμφύλιο στην Κούβα!»
[Πρώτο Θέμα]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: «Εθνικό έγκλημα και αίσχος που συνέκρινες το 1821 με έναν εμφύλιο στην Κούβα!»

[Πρώτο Θέμα]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: «Εθνικό έγκλημα και αίσχος που συνέκρινες το 1821 με έναν εμφύλιο στην Κούβα!»

Ανέφερε επίσης ότι ήταν λάθος που στην ορκωμοσία του Τσίπρα είχε αναφωνήσει «γεια σου λεβέντη πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα»
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στην οποία τον κατηγορεί ότι διέπραξε «εθνικό έγκλημα συγκρίνοντας την Επανάσταση του 1821 με την κουβανική επανάσταση του 1959 καθώς και για το πολυδάπανο ταξίδι του στην Κούβα».
«Καθώς μετέδωσαν τα ΜΜΕ εκεί είπατε τα εξής βλάσφημα λόγια: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959. Δηλαδή εξομοιώσατε την Επανάσταση των για 400 τόσα χρόνια σκλάβων προγόνων μας Ελλήνων εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων με την Επανάσταση του Κάστρο, που ήταν μια εσωτερική, κομμουνιστική, Επανάσταση μερικών Κουβανών κομμουνιστών με αρχηγό τους τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Προέδρου της Χώρας Μπατίστα και των Κουβανών συμπατριωτών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κούβα εγκληματικό λάθος, ενώ για τον «Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», λέει χαρακτηριστικά ότι «συν τοις άλλοις έγινε γνωστός για την ανηθικότητά του, αφού ερωτικά «αγκάλιασε» κάποιες εκατοντάδες γυναίκες».
Ο ιεράρχης κάνει, όμως, και την αυτοκριτική του καθώς όπως λέει εσφαλμένα κατά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα είχε αναφωνήσει «γεια σου λεβέντη πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα».
Αυτούσια η ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου στον Αλέξη Τσίπρα:
«ΛΑΘΟΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
«.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!