Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Αλαλούμ με τις εκκρεμείς συντάξεις: Ούτε οι υπάλληλοι θέλουν να εργαστούν, ούτε υπάρχουν οι εγκύκλιοι!
[Πρώτο Θέμα]: Αλαλούμ με τις εκκρεμείς συντάξεις: Ούτε οι υπάλληλοι θέλουν να εργαστούν, ούτε υπάρχουν οι εγκύκλιοι!

[Πρώτο Θέμα]: Αλαλούμ με τις εκκρεμείς συντάξεις: Ούτε οι υπάλληλοι θέλουν να εργαστούν, ούτε υπάρχουν οι εγκύκλιοι!

Μόνο 1000 υπάλληλοι «πρόθυμοι» για την εξπρές έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, όμως και αυτοί ασχολούνται μόνο με απλές περιπτώσεις συντάξεων γήρατος και αναπηρίας – Μένουν εκτός πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι εργαζόμενοι με διαδοχική ασφάλιση
Μόνο 1000 υπάλληλοι από τους 2.500 που όριζε η υπουργική απόφαση, έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή για την στελέχωση των 100 κλιμακίων που θα «τρέξουν» με κατεπείγουσες διαδικασίες την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΠΟΠΚΟΠ) ζήτησαν από τη διοίκηση του φορέα να μεταθέσει χρονικά τους στόχους καθώς όπως φαίνεται το σχέδιο δράσης βγήκε ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος λόγω της θερινής ραστώνης.
Βάσει του σχεδίου δράσης οι υπάλληλοι (εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές) θα έπρεπε να αποδυθούν σε θερινό αγώνα δρόμου με πρωινές και απογευματινές βάρδιες το διάστημα από 1/7/2017 έως 30/9/2017. Όσο για τις θερινές άδειες, θα είχαν δικαίωμα να λάβουν μία εβδομάδα άδεια και μία ακόμα αν το αίτημά τους εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.
Έχουν ολοκληρώσει μόνο 20.000 αιτήσεις από τις 63.000
Στόχος της υπερεντατικής προσπάθειας είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εκδοθεί 63.000 νέες συντάξεις, πλάνο μάλλον ανέφικτο, αφού Ιούλιο και Αύγουστο υπολογίζεται ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία μόνο 20.000 αιτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!