Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Αναστασιάδη
[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

«Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε» δήλωσε ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενημερώνει σε κεκλεισμένων θυρών σε ειδική συνεδρία τη λεγόμενη «βουλή» στα κατεχόμενα για τα διαμειφθέντα στις συνομιλίες στο Mont Pelerin καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών αργά χθες το βράδυ .
Ο κ. Ακιντζί , προσερχόμενος στη συνεδρία, η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί από χθες, είπε ότι, ενημερώνοντας τους λεγόμενους βουλευτές, θα συνοψίσει τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελβετία.
Για το χθεσινό δείπνο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντός του δείπνου ξεπεράστηκε το αδιέξοδο και η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.
Πρόσθεσε πως έχει καθοριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και είναι και οι δύο ηγέτες ενήμεροι για το τι θα πρέπει να κάνουν πριν τη διεθνή διάσκεψη όπως επίσης γνωρίζουν ότι και οι εγγυήτριες δυνάμεις θα προσκληθούν να παρακαθίσουν στη διεθνή διάσκεψη.
«Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ευχόμενος την επίλυση του Κυπριακού .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!