Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Αν δε λυθεί το Κυπριακό, το Ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του
[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Αν δε λυθεί το Κυπριακό, το Ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του

[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Αν δε λυθεί το Κυπριακό, το Ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του

Υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι «δυστυχώς για 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση - Δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό, λέει σύμβουλος γ.γ. του ΟΗΕ
O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες ώστε να υπάρξει διέξοδος στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό , ωστόσο και σε αυτό παίρνουν αρνητική απάντηση από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στο Mont Pelerin η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε ένα άνοιγμα και περίμεναν από ελληνοκυπριακή πλευρά να ανταποκριθεί αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει βήμα.
«Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία», είπε ο Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχτούν μια συμφωνία η οποία δεν θα εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά τους. Όπως είπε, το ίδιο επιθυμούν και για την άλλη πλευρά. Αναφέρθηκε και πάλι στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να στείλει αντιπρόσωπο, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος όταν του το είχε ζητήσει ο ίδιος είπε ότι ήταν έτοιμος να στείλει αμέσως. «Εάν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και κάλεσε τους επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη σύνοδο να επενδύσουν στα κατεχόμενα.
Υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι «δυστυχώς για 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση, προσθέτοντας πως η μόνη διέξοδος που είχαν για τον έξω κόσμο ήταν η Τουρκία στην οποία οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!