Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Χωρίς ημερομηνία για πενταμερή σύνοδο δεν ξαναρχίζουν οι συνομιλίες
[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Χωρίς ημερομηνία για πενταμερή σύνοδο δεν ξαναρχίζουν οι συνομιλίες

[Πρώτο Θέμα]: Ακιντζί: Χωρίς ημερομηνία για πενταμερή σύνοδο δεν ξαναρχίζουν οι συνομιλίες

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, συνέχισε, εάν υπάρχει αποφασιστικότητα για λύση, πολιτική βούληση και καλή θέληση σχετικά με το τέλος του 2016, αυτά τα βήματα μπορούν και πάλι να γίνουν
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως ακόμα και «να συσταθεί το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δεν θα οδηγήσει πουθενά, χωρίς ημερομηνία πενταμερούς διάσκεψης.
Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι εξήγησε λεπτομερώς στον Βρετανό υπουργό εξωτερικών το τί έγινε στο Mont Pelerin και διατύπωσε την άποψη ότι κατάλαβε πολύ καλά πως δεν ήταν θέμα απλά διαφοράς στους αριθμούς.
Ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι πήγαν στο Mont Pelerin γνωρίζοντας ότι δεν θα έβγαινε εκεί ο τελικός χάρτης για το εδαφικό. «Αυτό το ήξεραν και οι δύο πλευρές. Να συγκλίνουμε όσο είναι δυνατόν και αν μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιον χάρτη, να τον βγάλουμε. Ωστόσο, ας καθοριστούν τα κριτήρια τόσο ώστε οι πλευρές να ετοιμάσουν τους χάρτες ανάλογα με τη δική τους άποψη και στο τέλος της ημέρας όταν θα πάμε στην πενταμερή διάσκεψη, εμείς οι Κύπριοι, καθορίζοντας το τελικό σχήμα του χάρτη στη δική μας συνάντηση, σε ένα παράλληλο τραπέζι να συζητείται το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε συνδυασμό με τα θέματα που έμειναν ανοικτά στα άλλα κεφάλαια».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε ότι στην πρώτη συνάντηση στο Mont Pelerin προέβη σε μια σοβαρή πρωτοβουλία. «Στο βήμα που κάναμε εμείς στο ποσοστό εδάφους» ανέφερε «περιμέναμε κάτι ανάλογο και από αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!