Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Aύριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού
[Πρώτο Θέμα]: Aύριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού

[Πρώτο Θέμα]: Aύριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού

Ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, καθώς λήγουν οι προθεσμίες κράτησής τους – Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση
Σε ένα ακόμη – πιο σκληρό ίσως αυτή τη φορά- μπραντ -ε -φερ ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του προπερασμένου Ιουλίου στην γείτονα χώρα.
Αύριο τελικά θα εξετασθεί αυτεπάγγελτα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η νομιμότητα της απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Αλλοδαπών για τη κράτηση ενός εκ των 8 αξιωματικών , Suleyman Ozkaynakcim, για τον οποίο διατάχθηκε από την πρόεδρο του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το προσωρινό «πάγωμα» της απόφασης για χορήγηση ασύλου.
Την ίδια στιγμή, συνεχώς αυξάνονται οι αντιδράσεις νομικών, επιστημόνων και άλλων διεθνών και μη, φορέων για τη παράνομη κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών ενώ από τα τέλη του ερχόμενου μήνα, σταδιακά οι «8» θα περνούν την πόρτα εξόδου του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού στο οποίο φιλοξενούνται μετά την μεταγωγή τους από τον Έβρο στην Αθήνα. Και αυτό γιατί, για τους Τούρκος αξιωματικούς εκπνέουν τμηματικά οι περιοριστικές προθεσμίες για την κράτησή τους, πέρα από τις οποίες δεν είναι εφικτή η παραμονή τους στο Αστυνομικό Τμήμα.
Πρόκειται για μια εξέλιξη, που θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει εκ νέου το ήδη αρνητικό κλίμα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης Ερντογάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!