Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ
[Πρώτο Θέμα]: Αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

[Πρώτο Θέμα]: Αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

Μόνο για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους οι οφειλές πέντε ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ  ανέρχονται σε 815,6 εκατ. ευρώ – το ποσό προστεθεί στο ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. ευρώ που είναι οφειλές προηγούμενων ετών
Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού, την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους παρόχους και τους ασφαλισμένους του.
Μόνο για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, οι οφειλές πέντε ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 815,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. ευρώ που είναι οφειλές προηγούμενων ετών.
Το θέμα των οφειλών των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φέρνει στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου με ερώτηση που συνυπογράφουν 21 βουλευτές και την οποία κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρνητική πρωτιά στις οφειλές κατέχει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με 343.969.061 ευρώ και ακολουθούν ο ΟΑΕΕ με 315.120.240 ευρώ και το ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) με 120.400.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!