Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Η Αχτσιόγλου λέει ότι η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί στο 13%
[Πρώτο Θέμα]: Η Αχτσιόγλου λέει ότι η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί στο 13%

[Πρώτο Θέμα]: Η Αχτσιόγλου λέει ότι η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί στο 13%

Προαναγγέλλει επίδομα για τους απλήρωτους και τους εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση εργασίας – Σχεδιάζει τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία από λήψη επιδοτήσεων ή συμμετοχή στο ΕΣΠΑ
Ρύθμιση που θα απαγορεύει στους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα (επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, κλπ.) θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο, εποχή που εντείνονται οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στις τουριστικές περιοχές.
Όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS 247, η επιχείρηση θα «περνάει» από εξετάσεις ένα χρονικό διάστημα πριν από την αίτησή της για επιδότηση ή επιχορήγηση (διετία ή τριετία).
Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι μέσα στο καλοκαίρι να διεξαχθούν 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό, η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί από το 18% στο 13%, με βάση τα στοιχεία ελέγχων που έχουν γίνει. Ακόμα, για τον περιορισμό της ημιδηλωμένης – ημιασφαλισμένης απασχόλησης, το υπουργείο προωθεί ρύθμιση το επόμενο διάστημα, με την οποία οι υπερωρίες θα δηλώνονται υποχρεωτικά πριν την πραγματοποίησή τους ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Επίσης, πλέγμα προστασίας για τους λεγόμενους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!