Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: «Το 65% του οίνου διακινείται παράνομα», καταγγέλλουν οι οινοποιοί
[Πρώτο Θέμα]: «Το 65% του οίνου διακινείται παράνομα», καταγγέλλουν οι οινοποιοί

[Πρώτο Θέμα]: «Το 65% του οίνου διακινείται παράνομα», καταγγέλλουν οι οινοποιοί

Μόνο το 35% της συνολικής ποσότητας κρασιού διακινείται με νόμιμα παραστατικά - Πολύ μακρυά από το στόχο των 65 εκατομμύρια ευρώ από τις εισπράξεις –  Χτίστηκαν δεξαμενές κρασιού κάτω από τη Γη για να μη φαίνονται!
Οργανωμένο λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινή».
Σε λίγες ημέρες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κλείνει τον πρώτο χρόνο εφαρμογής και οι εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους απέχουν πολύ από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει και παρουσιάσει στους δανειστές.
Αντίθετα, οργανώθηκε πλήρως το λαθρεμπόριο κρασιού, όπως καταγγέλλουν οι οινοποιοί, οι οποίοι περιγράφουν πώς κυκλώματα έχτισαν δεξαμενές κρασιού κάτω από την γη για να μην φαίνονται στον έλεγχο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπολογίζεται ότι μόνο το 35% της συνολικής ποσότητας κρασιού διακινείται με νόμιμα παραστατικά.
Επιπλέον, από τους 111.000 αμπελουργούς της χώρας, μόνο 26.000 καταθέτουν δήλωση συγκομιδής, όμως κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί.
Χτίστηκαν δεξαμενές κρασιού κάτω από τη Γη για να μη φαίνονται
Η παραγωγή οίνου είναι ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς κλάδους που κατάφερε να αναπτυχθεί παρά την κρίση στις εξαγωγές και άρα φέρνει χρήματα στη χώρα. Σήμερα, στο παιχνίδι έχουν μπει μεγάλοι παίκτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!