Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Με το 1821 συνέκρινε την επανάσταση του Κάστρο ο Τσίπρας
[Πρώτο Θέμα]: Με το 1821 συνέκρινε την επανάσταση του Κάστρο ο Τσίπρας

[Πρώτο Θέμα]: Με το 1821 συνέκρινε την επανάσταση του Κάστρο ο Τσίπρας

Αριστερή ρητορική, αναφορές στον σοσιαλισμό αλλά και αιχμές κατά των δανειστών της Ελλάδας – Τον συνεχάρησαν ο Ραούλ Κάστρο και ο Νίκολας Μαδούρο - Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί άκουσαν την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Πλατεία της Επανάστασης
«’Ελευθερία ή θάνατος’ ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής Επανάστασης το 1959» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κορύφωση της ρητορικής έντασης που περιέλαβε η επικήδεια ομιλία του για τον Φιντέλ Κάστρο, στην Αβάνα της Κούβας. Και ενώ στην Αθήνα βρίσκονται σε κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος». Αλλά και να καταγγείλει, ενώπιον του λαού της Κούβας, «την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού».
Χλιαρές επευφημίες απέσπασε ο Αλέξης Τσίπρας από το τεράστιο και πυκνό πλήθος που είχε κατακλύσει την εμβληματική Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, παρόλο που τόνισε ότι «το παράδειγμα του Φιντέλ, μάς συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας».
Αντιθέτως, σαφώς πιο θερμά ήταν τα συγχαρητήρια που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον διάδοχο του Φιντέλ στην εξουσία, τον Ραούλ Κάστρο, αλλά και τον αμφιλεγόμενο ηγέτη της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!