Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ζητείται Δικαιοσύνη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Ντάφνι Γκαλίζια
[Protagon]: Ζητείται Δικαιοσύνη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Ντάφνι Γκαλίζια

[Protagon]: Ζητείται Δικαιοσύνη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Ντάφνι Γκαλίζια

Από την δολοφονία της μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια έχουν περάσει πλέον έξι μήνες και, ενώ η ανάμνησή της μπορεί να παραμένει ακόμη ζωηρή, η προσδοκία ότι οι δράστες θα προσαχθούν στην Δικαιοσύνη έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Στους δρόμους της Βαλέτα στη Μάλτα έγιναν διαδηλώσεις από την γυναικεία ομάδα OccupyJustice. «Η Ντάφνι δολοφονήθηκε για να μην αποκαλύψει σοκαριστικά στοιχεία για την διαφθορά. Εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα ποιος διέταξε τον φόνο και κανένας δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία», λένε τα μέλη του OccupyJustice.

Κατηγορούν ακόμη την κυβέρνηση της Μάλτας, «μιας χώρας όπου το κράτος δικαίου είναι σε επίπεδο γελοίο και επικίνδυνο».

Στο Λονδίνο, έξω από τη μαλτέζικη πρεσβεία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παραβρέθηκαν οι γιοι της δημοσιογράφου που επίσης κατηγορούν τη κυβέρνηση της χώρας τους για αδράνεια.

Ζητούν δικαιοσύνη όχι μόνο για τη δολοφονία της μητέρας τους αλλά για τα εγκλήματα για τα οποία έγραφε. Μιλούν για μια διπλή ασυλία, ενώ για την κυβέρνηση της Μάλτας της καταλογίζουν επικοινωνιακή διαχείριση.

Εν τω μεταξύ η έρευνα προχωρά με αργούς ρυθμούς. Στις 5 Δεκεμβρίου είχαν απολογηθεί τρεις άνδρες με την κατηγορία της κατασκευής της βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της Γκαλίζια και τη σκότωσε. Δήλωσαν όλοι αθώοι.

Την Γκαλίζια δεν ξεχνούν και οι δημοσιογραφικές οργανώσεις, όχι μόνο για τον τραγικό θάνατό της αλλά και για το έργο της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!