Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ζεεχόφερ: Η Ευρώπη προ των πυλών μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από του 2015
[Protagon]: Ζεεχόφερ: Η Ευρώπη προ των πυλών μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από του 2015

[Protagon]: Ζεεχόφερ: Η Ευρώπη προ των πυλών μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από του 2015

Η Ευρώπη κινδυνεύει να δεχθεί ένα νέο κύμα προσφύγων μεγαλύτερο από αυτό του 2015, όταν έφτασαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ένα εκατ. άτομα, αν δεν βοηθήσει Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο υπουργός, που την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε Αθήνα και Αγκυρα και είχε συζητήσεις για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό με τις δύο πλευρές, δήλωσε ότι η ΕΕ παραμένει απροετοίμαστη για μία νέα εισροή προσφύγων και μεταναστών

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους ευρωπαίους συντρόφους μας περισσότερο στην διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Τους έχουμε αφήσει μόνους τους για πάρα πολύ καιρό», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag . «Αν δεν το κάνουμε, θα δούμε ένα νέο κύμα προσφύγων, όπως το 2015, και ακόμα μεγαλύτερο από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια».

Ο Ζεεχόφερ αναφέρεται στα σύνορα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η Γερμανία είναι διχασμένη αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί το ένα τέταρτο των αιτούντων άσυλο, που φθάνουν μέσω της Μεσογείου στην ΕΕ.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αγκυρα, την Παρασκευή – Fatih Aktas/Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού έχουν στόχο τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες δεν θέλουν να μοιραστούν το βάρος των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών, που όχι μόνο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά και αυξάνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!