Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ζάεφ στην ΕΡΤ: Μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019 η συνταγματική αναθεώρηση
[Protagon]: Ζάεφ στην ΕΡΤ: Μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019 η συνταγματική αναθεώρηση

[Protagon]: Ζάεφ στην ΕΡΤ: Μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019 η συνταγματική αναθεώρηση

Τις δύσκολες καμπές της διαπραγμάτευσης μέχρι την τελική συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, τις συζητήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τα επόμενα βήματα περιγράφει ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ομολογεί ότι ανησυχεί τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, για τη μη εφαρμογή της συμφωνίας. «Δεν είναι εύκολο, ξέρω όμως ότι οι ηγέτες πρέπει να ηγούνται και να εξασφαλίζουν ένα καλό μέλλον για τα παιδιά και τις επερχόμενες γενιές. Αυτό είναι υποχρέωσή μας. Μπορεί και να στοιχίσει στην πολιτική καριέρα τη δική μου και του Αλέξη Τσίπρα» παραδέχθηκε.

Ο κ. Ζάεφ διατυπώνει την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα θα είναι θετικό και θα περάσει και η αναθεώρηση του Συντάγματος. Ως προς το δημοψήφισμα είπε ότι θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου ή στις 30 Σεπτεμβρίου ή στις 7 Οκτωβρίου και το αποτέλεσμά του θα είναι δεσμευτικό. Ως προς την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων είπε ότι ο «στόχος που έχει θέσει είναι η 15η Ιανουαρίου. Αν γίνει νωρίτερα, ακόμη καλύτερα».

Παράλληλα, κάνει λόγο για τις γεωγραφικές περιοχές της «ιστορικής Μακεδονίας»: «Είναι γεγονός από την ιστορική περιοχή της Μακεδονίας εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα. Υπάρχει και νότιο τμήμα που είναι η περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Υπάρχει και ένα τμήμα στη Βουλγαρία, που είναι το ανατολικό και υπάρχει κι ένα τμήμα στην Αλβανία που είναι το δυτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!