Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: O Ζάεφ «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών – «δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής της»
[Protagon]: O Ζάεφ «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών – «δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής της»

[Protagon]: O Ζάεφ «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών – «δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής της»

Αντιμέτωπος με τα «πυρά» που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του μετά το γαλλικό βέτο και το «όχι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματέυσεων, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε -μέσω συνέντευξής του στο Euronews- το «πάγωμα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η άρνηση των Ευρωπαίων στο να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέρος της θα “παγώσει” διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες διατάξεις, όμως τα δύο (υλοποίηση και ευρωπαϊκή πορεία) συνδέονται μεταξύ τους», ανέφερε συγκεκριμένα.

Είτε ως μέσο πίεσης (κάποιοι ήδη μιλούν για απόπειρα εκβιασμού από πλευράς του πρωθυπουργού της γείτονος) προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, είτε ως κίνηση για να έχει ένα ακόμα πολιτικό επιχείρημα έναντι της αντοπολίτευσης εν όψει των πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο, η δήλωση Ζάεφ για τη (μη) υλοποίηση της Συμφωνίας που έχει υπογράψει η χώρα του, προκάλεσε αίσθηση και θα πρέπει να αναμένεται η επίσημη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, έτερου μέρους της Συμφωνίας.

Μιλώντας στην απεσταλμένη του Euronews στα Σκόπια Έφη Κουτσοκώστα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εξήγησε ότι συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας συνδέονται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!