Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ζαχαράκη για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών: Δεν θα είναι αργία, αλλά δεν θα γίνονται μαθήματα
[Protagon]: Ζαχαράκη για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών: Δεν θα είναι αργία, αλλά δεν θα γίνονται μαθήματα

[Protagon]: Ζαχαράκη για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών: Δεν θα είναι αργία, αλλά δεν θα γίνονται μαθήματα

Ο εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και εκκλησιασμό, χωρίς η ημέρα να είναι αργία, επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» διευκρίνισε ότι «δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών».

Προανήγγειλε ακόμη την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου, σήμερα Δευτέρα, στα σχολεία για τη διάταξη σε νομοσχέδιο με την οποία παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Οπως επισήμανε η υφυπουργός, «παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εκδηλώσεις εορταστικές και εκκλησιασμό». Πρόσθεσε ότι «η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός».

Ερωτήθηκε ακόμη η υφυπουργός πότε θα φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο, για να διευκρινίσει ότι «αυτό θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!