Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου, το νόμιμο και το ηθικό
[Protagon]: Η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου, το νόμιμο και το ηθικό

[Protagon]: Η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου, το νόμιμο και το ηθικό

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση Ξεπαπαδέα – Αρτεμίου μέχρι στιγμής:

Κατ’ αρχάς, ότι προκύπτει ένα όχι-και-τόσο-μικρό ηθικής τάξεως ζήτημα. Ιδίως όταν εργάζεσαι για μία κυβέρνηση η οποία έχει σηκώσει το λάβαρο κατά των offshore και των φορολογικών παραδείσων της διαφθοράς.

Όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», η νυν Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέα υπέγραψε το πρώτο έγγραφο για κυπριακή εταιρεία που εκπροσωπείτο από το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου στις 31 Οκτωβρίου 2016. Η υπογραφή και η σφραγίδα της στο έγγραφο εμφανίζεται δίπλα από την σφραγίδα του γραφείου Αρτεμίου. Τότε η κυρία Ξεπαπαδέα ήταν διορισμένη ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Δημητρίου Παπαγγελόπουλου.

Την ίδια περίοδο, από τις 23 Οκτωβρίου 2016 και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μαινόταν και ο «πόλεμος» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον «κύπριο δικηγόρο των Panama Papers», δηλαδή τον Αρτέμη Αρτεμίου. Όλα ξεκίνησαν με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»και του Ιάσονα Πιπίνη όπου σε φωτογραφία απεικονιζόταν ο κύπριος δικηγόρος έξω από το Μαξίμου και το γεγονός ότι συνδεόταν με τρεις offshore εταιρείες, όπως ήδη φαινόταν από τη δημοσίευση στοιχείων των Panama Papers μερικούς μήνες πριν.

Τότε ξεκίνησε και ένα μπαράζ εκατέρωθεν ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, η οποία δύσκολα θα διέφευγε της προσοχής των συνεργατών των υπουργών – και δη αυτών που έχουν να κάνουν με θέματα διαφάνειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!