Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βουλή: Γερό το «ασήμωμα» του μωρού Φώφη αλλά με τι λεφτά;
[Protagon]: Βουλή: Γερό το «ασήμωμα» του μωρού Φώφη αλλά με τι λεφτά;

[Protagon]: Βουλή: Γερό το «ασήμωμα» του μωρού Φώφη αλλά με τι λεφτά;

Η κυβερνητική βούληση να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια έχει ήδη εκφραστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει αναλυθεί από υπουργούς του και έχει αποκρυσταλλωθεί με το γνωστό επίδομα των 2.000 ευρώ που από 1ης Ιανουαρίου 2020 λαμβάνει κάθε σπίτι που έχει νεογέννητο.

Επειδή η καταπολέμηση της επικίνδυνης (σε κάθε επίπεδο) υπογεννητικότητας είναι αδήριτη ανάγκη, έχει γίνει σαφές από την κυβέρνηση ότι αυτό το επίδομα έχει καθαρά δημογραφικό χαρακτήρα – όχι προνοιακό, ούτε αεριτζίδικο και καταχρηστικό.

Ετσι τα εισοδηματικά κριτήρια αποφασίστηκε να μην είναι «στενόχωρα», να είναι κάπως απλόχερο το κράτος παρά τον δημοσιονομικό κορσέ του, ακριβώς επειδή το θέμα είναι (εθνικής) ζωής ή (εθνικού) θανάτου. Υπό την προϋπόθεση της στοιχειώδους σύμβασης: η βοήθεια αυτή αφορά μονίμους κατοίκους της πατρίδας μας. Πράματα ξεκάθαρα, «γυαλί».

Στην προσπάθειά της να κάνει ρελάνς στο τραπέζι της εθνικής υπευθυνότητας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά «ασήμωσε» με περισσότερο χρήμα την κούνια του μωρού. Αλλά όχι μόνο την κούνια του: η απλοχεριά του ΚΙΝ.ΑΛ. έφθασε σχεδόν μέχρι την εξώπορτα του νηπιαγωγείου όπου τα κουβαδάκια και η άμμος.

Η κυρία Γεννηματά, με τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της, προτείνει να πληρωθεί από το δημόσιο ταμείο ποσόν 200 ευρώ τον μήνα για τα τρία πρώτα χρόνια ζωής του κάθε μωρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!