Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» – μια δράση για πολύ καλό σκοπό
[Protagon]: «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» – μια δράση για πολύ καλό σκοπό

[Protagon]: «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» – μια δράση για πολύ καλό σκοπό

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών οι υπεύθυνοι πιστεύουν στις απέραντες δυνατότητες του ανθρώπου με αναπηρία και είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κάθε ευκαιρία στον άνθρωπο αυτόν, παιδί ή ενήλικα, προκειμένου να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του και να κατακτήσει τον κόσμο. Γι’ αυτό, στην «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρουν ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων εκπαίδευσης, αποκατάστασης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε 240 παιδιά, εφήβους και ενήλικες με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση (κινητική αναπηρία).

Οπως επισημαίνει η κυρία Δάφνη Οικονόμου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, «ένα από τα θέματα που μας απασχολούν είναι η πρόσβαση και η ελεύθερη μετακίνηση των αναπήρων και διαπιστώνουμε διαρκώς πόσο χωλαίνει ακόμα το θέμα αυτό στη χώρα μας. Προφανώς χωρίς μέσο μετακίνησης, τα άτομα με αναπηρία θα παρέμεναν απομονωμένα και καθηλωμένα στα σπίτια τους. Ετσι, για να έρχονται με ασφάλεια στα προγράμματά τους στην Πόρτα Ανοιχτή, η Εταιρεία τους παρέχει καθημερινά, δωρεάν μεταφορά από όλη την Αττική, με 15 ειδικά διαμορφωμένα σχολικά λεωφορεία. Ομως, ο στόλος των λεωφορείων μαςπρέπει να ανανεώνεται διαρκώς, και είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί τουλάχιστον ένα λεωφορείο εντός του 2018, γιατί αν η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή δεν είναι σε θέση να μεταφέρει τους εξυπηρετουμένους της, οι υπηρεσίες που προσφέρει καθίστανται «δώρον άδωρον», γιατί δεν θα μπορούν να τις λάβουν εκείνοι που τις έχουν ανάγκη».

Τα ειδικά λεωφορεία βοηθούν καθημερινά πολλά παιδάκια να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους, να παίξουν, να χαρούν και να μάθουν νέα πράγματα

Η δράση «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτή την επιτακτική ανάγκη για την απόκτηση ενός νέου ειδικού σχολικού λεωφορείου, για την άνετη και ασφαλή μεταφορά δέκα παιδιών και ενηλίκων με κινητική αναπηρία.

Το σχολικό λεωφορείο θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά καθίσματα, δέστρες, ιμάντες και ζώνες, καθώς και αναβατόρια για τους εξυπηρετουμένους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, και θα ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου για τη μεταφορά ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία.

Ενα τέτοιο όμως ειδικό λεωφορείο κοστίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!