Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Τα βινύλια παίρνουν την εκδίκησή τους από τα CD
[Protagon]: Τα βινύλια παίρνουν την εκδίκησή τους από τα CD

[Protagon]: Τα βινύλια παίρνουν την εκδίκησή τους από τα CD

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του απόλυτου streaming και του διαρκούς download, όμως το βινύλιο αποδεικνύεται ανθεκτικό όχι μόνο ως υλικό αυτό καθαυτό, αλλά και ως μουσικό format.

Όπως αναφέρει το CNBC , το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά στις προτιμήσεις των ακροατών και με βάση τα στοιχεία της Ένωσης της Αμερικανικής Μουσικής Βιομηχανίας (RIAA), το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις το CD για πρώτη φορά μετά το 1986!

Ήδη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,8% στο τέλος του 2018 και κατά 12.9% το πρώτο εξάμηνο του 2019, τη στιγμή που η αγορά των CD δεν παρουσίασε καθόλου αυξητικές τάσεις.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις βινυλίων στην αμερικανική αγορά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ανήλθαν στα 224,1 εκατομμύρια δολάρια (8,6 εκατ. αντίτυπα δίσκων), ενώ το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις CD είχαν έσοδα 247,9 εκατομμυρίων δολαρίων (18,6 εκατ. αντίτυπα).

(Ελένη Κατρακαλίδη/Protagon)

Η άνοδος του βινυλίου, πάντως, έφερε νέα πνοή και σε καλλιτέχνες που σημάδεψαν με τη μουσική τους την εποχή της παντοκρατορία του.

Λόγου χάρη, οι Beatles πούλησαν 300.000 (!) βινύλια μέσα στο 2018, ενώ περισσότερα από 100.000 πούλησαν οι Pink Floyd, ο Ντέιβιντ Μπάουι, οι Fleetwood Mac, Led Zeppelin, ο Τζίμι Χέντριξ και οι Queen.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο η RIAA αποκάλυψε πως οι πωλήσεις βινυλίων αποτελούν ήδη ποσοστό μεγαλύτερου του ενός τρίτου των εσόδων από το σύνολο των φυσικών πωλήσεων μουσικής!

(Ελένη Κατρακαλίδη/Protagon)

Παρά τη δυναμική επάνοδο του βινυλίου, το streaming εξακολουθεί να κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία, με τις συνδρομές σε τέτοιες πλατφόρμες να δημιουργούν το 62% του τζίρου της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!