Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το παραμικρό για τις γερμανικές αποζημιώσεις
[Protagon]: Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το παραμικρό για τις γερμανικές αποζημιώσεις

[Protagon]: Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το παραμικρό για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την στάση της κυβέρνησης, η οποία είχε παγώσει εδώ και τέσσερα χρόνια το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για να το ανασύρει μόλις τώρα, επέκρινε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Επισήμανε ότι, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να επιτελέσουμε το εθνικό μας καθήκον, τότε άξονας μας θα πρέπει να είναι η αλήθεια και όχι η αναπαραγωγή στερεοτύπων και η επανάληψη μύθων. «Σήμερα καλούμαστε να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι το δίπολο, τα εύκολα λόγια από την μία και από την άλλη οι δύσκολες πράξεις που παράγουν οικονομικό, πολιτικό, αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Οπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, στο σχετικό πόρισμα που συνέταξε η αρμόδια Επιτροπή λείπει η πλήρης καταγραφής των ενεργειών των ελληνικών κυβερνήσεων από την επανένωση της Γερμανίας ώστε να αποδεικνύεται ότι θέτει και διατηρεί το ζήτημα ζωντανό. «Δεν πηγαίνουμε από το 1995 στο 2017» είπε σχετικά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το ζήτημα ετέθη επισήμως διπλωματικά σε όλους τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, στη καγκελάριο Μέρκελ, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στον τέως πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, στην επίσημη συνάντηση των αντιπροσωπειών. Τόνισε δε ότι η προσπάθειά του ήταν κοινή με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο,τι λέγαμε στην Ελλάδα, δεν το λέγαμε για εσωτερική κατανάλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!