Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Βενέδικτος έσπασε τη σιωπή του, τάσσεται υπέρ της αγαμίας του κλήρου
[Protagon]: Ο Βενέδικτος έσπασε τη σιωπή του, τάσσεται υπέρ της αγαμίας του κλήρου

[Protagon]: Ο Βενέδικτος έσπασε τη σιωπή του, τάσσεται υπέρ της αγαμίας του κλήρου

Σε μια σπάνια παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ο οποίος σε βιβλίο που συνέγραψε με καρδινάλιο, υπερασπίζεται την παμπάλαιη παράδοση της αγαμίας του καθολικού κλήρου.

Είναι, όπως σημειώνει το Reuters, μια παρέμβαση σε στρατηγικά επιλεγμένη στιγμή για να πιέσει τον διάδοχό του, πάπα Φραγκίσκο, να μην αλλάξει τους κανόνες.

Ο 92χρονος πλέον Βενέδικτος συνέγραψε βιβλίο με τίτλο «Από τα βάθη της καρδιάς μας» μαζί με τον καταγόμενο από τη Γουινέα συντηρητικό καρδινάλιο Ρόμπερτ Σάρα, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής του Βατικανού για την λατρεία.

Οπως εξηγεί, η αγαμία είναι παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας εδώ και 1.000 χρόνια και έχει εξαιρετική σημασία γιατί επιτρέπει στον ιερέα να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του. Τονίζει ότι δεν φαίνεται δυνατόν να επικεντρωθεί κανένας ταυτόχρονα και στην ιεροσύνη και στον γάμο.

Το Βατικανό δεν σχολίασε το βιβλίο, που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα.

Με μικρά βήματα το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να τίθεται το αίτημα για την κατάργηση της αγαμίας, αλλά υπό όρους. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο σύνοδος καρδιναλίων στον Αμαζόνιο πρότεινε να επιτραπεί σε έγγαμους άνδρες από την περιοχή να χειροτονηθούν.

Ζητούσαν ειδικότερα την χειροτονία έγγαμων ανδρών μεγαλύτερης ηλικίας, που ήδη είναι διάκονοι, έχουν σταθερή οικογένεια και αποδεδειγμένα είναι ηγέτες στις κοινότητές τους. Η χειροτονία θα γινόταν μετά από επαρκή εκπαίδευση και θα αντιμετώπιζε την έλλειψη ιερέων σε απομακρυσμένες περιοχές εξαιτίας της οποίας οι πιστοί δεν έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται αρκετά συχνά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!