Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Βατικανό έχει έλλειψη σε εξορκιστές
[Protagon]: Το Βατικανό έχει έλλειψη σε εξορκιστές

[Protagon]: Το Βατικανό έχει έλλειψη σε εξορκιστές

Οι «δαιμονισμένοι» που επισκέπτονται την Καθολική Εκκλησία προς αναζήτηση σωτηρίας είναι αρκετοί. Αλλά οι θεραπευτές λιγοστεύουν. Το βάρος έχει πέσει στον πατέρα Βιντσένζο Ταραμπορέλι, τον πιο απασχολημένο εξορκιστή του Βατικανού. Μα τι ακριβώς κάνει;

Είναι 79 ετών, κι όμως δουλεύει τρεις ημέρες την εβδομάδα, θεραπεύει –ή προσπαθεί να θεραπεύσει- τριάντα άτομα την ημέρα, παλεύοντας με δαίμονες. Ο πατέρας Βιντσένζο Ταραμπορέλι είναι ο πιο απασχολημένος εξορκιστής στο Βατικανό. Αλλά για πόσο ακόμη; Είναι ψυχοφθόρα δουλειά. Το σώμα του κουράζεται. Και δεν υπάρχει κανένας να τον αντικαταστήσει, οι νέοι ιερείς φοβούνται!

Εκείνος εξηγεί σε δημοσιογράφο του BBC τι ακριβώς κάνει. Περιμένει τον «ασθενή» του σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, γεμάτο μικρά αγαλματίδια αγγέλων. Εχει ένα συρτάρι γεμάτο γλυκά, λιχουδιές για να τον γλυκάνει. Στον τοίχο είναι κρεμασμένη η πιστοποίηση: Εξορκιστής με τον νόμο. Κάθεται στο γραφείο του κι απέναντί του κάθεται ο «ασθενής».

«Πριν αρχίσουμε όμως τις συσκέψεις, τους ζητώ να δουν έναν ψυχολόγο ή έναν ψυχίατρο κι ύστερα να μου φέρουν τη γνωμάτευση», εξηγεί. Βρίσκεται σε επαφή με τους ψυχολόγους και τους γιατρούς –τι συζητάνε άραγε;

Ο Ταραμπορέλι στο γραφείο του, με τον σταυρό και το ευαγγέλιο στο χέρι και με φόντο τα δεκάδες αγάλματα αγγέλων που προστατεύουν τους δαιμονισμένους (bbc.com)

Ισως οι ειδικοί του δίνουν συμβουλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!