Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Βάρβαρα ζωύφια κατατρώγουν τα μουσεία του Βερολίνου!
[Protagon]: Βάρβαρα ζωύφια κατατρώγουν τα μουσεία του Βερολίνου!

[Protagon]: Βάρβαρα ζωύφια κατατρώγουν τα μουσεία του Βερολίνου!

Μόνο στο Βερολίνο περί τα 35 είδη ζωυφίων ζουν μέσα στα μουσεία και κατατρώγουν τα εκθέματα. Πρόκειται για λαίμαργα έντομα που αγαπούν να τρέφονται με άμυλο και ζάχαρη και αφομοιώνουν την κυτταρίνη. Τα παλαιά βιβλία και χειρόγραφα είναι το καλύτερό τους πιάτο, διότι απολαμβάνουν το χαρτί και την κόλλα όσο τίποτε άλλο, αλλά και με τα υπόλοιπα εθέματα βολεύονται. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία αυτά τα ζωύφια είναι σκέτη καταστροφή. Το γερμανικό φύλλο FAZ γράφει ότι, πλέον, τα 15 μουσεία και oι 19 κρατικές συλλογές του Βερολίνου διαθέτουν ειδικό σύμβουλο αντιμετώπισης των παρασίτων!

Ο Μπιλ Λάντσμπεργκερ είναι ο εντομολόγος που συντονίζει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών μικροοργανισμών, δηλαδή το κεντρικό γραφείο το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των παρασίτων στα μουσεία του Βερολίνου. Η μάχη κατά αυτών των βλαβερών εντόμων μάλιστα δίνεται χωρίς χημικά μέσα, αλλά μόνο με φυσικές μεθόδους, επειδή τα δηλητήρια έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια. Στα μικρότερα, επαρχιακά μουσεία πάντως, τα οποία διαθέτουν λιγότερους πόρους και λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με τα βερολινέζικα, κάθε μορφή απολύμανσης έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Είναι και οι συλλογές τους μεγάλες, παρατηρεί η FAZ. Σε όλα αυτά τα γερμανικά ιδρύματα, λοιπόν, κυριαρχούν οι σκόροι, τα «ψαράκια» και τα σαράκια.

Η μάχη κατά της ταπεινότερης ζωικής μορφής δίνεται με μακροπρόθεσμες στρατηγικές πρόληψης που βασίζονται σε απλές μεθόδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!