Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τζον Λε Καρέ: Με τον Τραμπ «συμβαίνει κάτι πραγματικά κακό»
[Protagon]: Τζον Λε Καρέ: Με τον Τραμπ «συμβαίνει κάτι πραγματικά κακό»

[Protagon]: Τζον Λε Καρέ: Με τον Τραμπ «συμβαίνει κάτι πραγματικά κακό»

Μιλά για μια «τοξική επιρροή», για μια κατάσταση που δεν προοιωνίζεται κάτι καλό και, πολύ περισσότερο, για καταστάσεις που θυμίζουν τη δεκαετία του 1930 και την άνοδο του φασισμού.

Ο Τζον Λε Καρέ δεν μασά καθόλου τα λόγια του για τον Ντόναλντ Τραμπ και την προεδρία του και μιλά δημόσια και ανοιχτά για αυτό.

Μπροστά στο κοινό του, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, όπως γράφει ο Telegraph , ο Λε Καρέ βλέπει πολλούς παραλληλισμούς μεταξύ της Αμερικής του σήμερα και της Ευρώπης της δεκαετίας του ’30 όταν ο φασισμός και ο ναζισμός κατέλαβαν την εξουσία.

«Κάτι πραγματικά κακό συμβαίνει», είπε.  «Οι επιθέσεις του Τραμπ είναι το ανάλογο της καύσης των βιβλίων», συνέχισε. Για να προσθέσει ότι όσο ο Τραμπ «θα ανακηρύσσει τις πραγματικές ειδήσεις σε ψεύτικες ειδήσεις, οι ψεύτικες ειδήσεις γίνονται ο κανόνας και όλα θα γίνονται ψεύτικες ειδήσεις».

» Σκέφτομαι όλα όσα συνέβησαν τη δεκαετία του 1930 στην Ισπανία,  στην Ιαπωνία και προφανώς στη Γερμανία. Για εμένα αυτά είναι συγκρίσιμα σημάδια από την άνοδο του φασισμού και είναι μεταδοτικά και μολύνουν. Ο φασισμός είναι έντονος σε Πολωνία και Ουγγαρία».

Συγγραφικά ακμαίος και σήμερα στα 85 του, ο Τζον Λε Καρέ ετοιμάζεται να εκδώσει άλλη μια κατασκοπευτική ιστορία, το «A Legacy of Spies».

Το βιβλίο ξαναφέρνει από την (λογοτεχνική) αποστρατεία σε πρωταγωνιστικό ρόλο και έστω και για λίγο τον πράκτορα Σμάιλι μετά από 25 χρόνια. Είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1961 σε ένα διαφορετικό κόσμο, σε μια περίοδο ψυχροπολεμικής έντασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!