Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τσίπρας σε Τασούλα για Πολάκη – Τζανακόπουλο: Σας καλώ να αποκαταστήσετε την κοινοβουλευτική τάξη
[Protagon]: Τσίπρας σε Τασούλα για Πολάκη – Τζανακόπουλο: Σας καλώ να αποκαταστήσετε την κοινοβουλευτική τάξη

[Protagon]: Τσίπρας σε Τασούλα για Πολάκη – Τζανακόπουλο: Σας καλώ να αποκαταστήσετε την κοινοβουλευτική τάξη

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για την «αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης», ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Τασούλα για την αντικατατάσταση των εξαιρεθέντων από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση των δύο πρώην υπουργών και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «βάναυση στέρηση κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποίαν ανήκουν».

Με την απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής, σημειώνει εξάλλου ο κ. Τσίπρας, «υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αποδιοργανωτικό και εν γένει βλαπτικό για τη λειτουργία των Επιτροπών της Βουλής νομολογιακό προηγούμενο, δυνάμει του οποίου η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορούσε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας και του προέδρου κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας».

Αποστάσεις από Πολάκη

Σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Τετάρτης η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, εμφανίστηκε λιγότερο συγκρουσιακή σε σχέση με τον Παύλο Πολάκη (εδώ ), εκτιμώντας πως θα μπορούσε να υπάρξει μία «ενδιάμεση λύση» στο ζήτημα της συμμετοχής των δύο πρώην υπουργών στην Προανακριτική.

«Είναι προσωπική άποψη του κ. Πολάκη (σ.σ. το «αν τολμούν ας φέρουν τη φρουρά να με βγάλουν έξω), δεν έχουμε αποφασίσει, εμείς κινούμαστε θεσμικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!