Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τσίπρας στο πλήρωμα του (εμβολισμένου) «Γαύδος»: «Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα»
[Protagon]: Τσίπρας στο πλήρωμα του (εμβολισμένου) «Γαύδος»: «Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα»

[Protagon]: Τσίπρας στο πλήρωμα του (εμβολισμένου) «Γαύδος»: «Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα»

Στο υπουργείο Ναυτιλίας μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων με τον εμβολισμό του περιπολικού «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό. Ο Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε σύσκεψης με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ είχε και συνάντηση με τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος» (φωτογραφίες κάτω / INTIMEnews).

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός εισήλθε στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, σε μία συμβολική κίνηση στήριξης των δυνάμεων του Λ.Σ. που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου (δείτε τις φωτογραφίες κάτω) .

Συνειδητή ήταν και η επιλογή του υπουργείου Ναυτιλίας -και όχι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας- για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι απαντά σε πολεμικές προκλήσεις και απειλές (όπως αυτές της Αγκυρας δια στόματος μάλιστα ακόμα και του ίδιου του προέδρου Ερντογάν) αλλά και να καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης.

«Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα», είπε στα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» ο Πρωθυπουργός και ακολούθως φωτογραφήθηκε χαμογελαστός μαζί τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του «Ε», ένα από τα μέλη του πληρώματος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του επεισοδίου που, όπως είπε, σημειώθηκε σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από τα Ίμια. Σύμφωνα με την περιγραφή, αλλά και στοιχεία που υπάρχουν για τις κινήσεις των τουρκικών σκαφών, στόχος των Τούρκων ήταν να βουλιάξουν το πλωτό του Λιμενικού και η σύγκρουση δεν οφείλεται σε κάποιο επικίνδυνο ελιγμό ή κάτι ανάλογο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!