Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Τσίπρας πιο κοντά στη «λύση» των εκλογών: καταθέτει μονομερώς τη ρύθμιση για την α’ κατοικία
[Protagon]: Ο Τσίπρας πιο κοντά στη «λύση» των εκλογών: καταθέτει μονομερώς τη ρύθμιση για την α’ κατοικία

[Protagon]: Ο Τσίπρας πιο κοντά στη «λύση» των εκλογών: καταθέτει μονομερώς τη ρύθμιση για την α’ κατοικία

Ρελάνς Τσίπρα στις επίμονες ενστάσεις των θεσμών για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοκίας. Οπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές του Μαξίμου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου η κυβέρνηση θα καταθέσει μονομερώς τη ρύθμιση που θα είναι στη βάση της συμφωνίας με τους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, μέχρι τότε η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι το χάσμα με τους θεσμούς παγιώνεται (αν δεν διευρύνεται) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το «σενάριο» μίας νέας παράτασης -πέραν της 25ης Μαρτίου- για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έγκριση των «δόσεων» των 970 εκατ. ευρώ, φαντάζει ως το επικρατέστερο.

Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέδριο της Κομισιόν και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη συμμετοχή της χώρας μας στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε λύση, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Εργαζόμαστε για έγκαιρη ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου», ανέφερε συγκεκριμένα. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά από περίπλοκα τεχνικά θέματα», αλλά «πρέπει και να ληφθεί υπόψη το δημοσιονομικό κόστος», τόνισε, καθώς όπως επεσήμανε, «το νέο πλαίσιο θα κοστίσει στον προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ φέτος και 200 εκατ. ευρώ του χρόνου, φθάνοντας συνολικά τα 800 εκατ. ευρώ έως το 2022».

Ο κ. Κοστέλο επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί έχουν έντονες ανησυχίες για το νέο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, φοβούμενοι ότι θα επαναληφθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!