Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τσίπρας: Σε κάποιους το Grexit ακουγόταν σαν επαναστατική και αριστερή επιλογή
[Protagon]: Τσίπρας: Σε κάποιους το Grexit ακουγόταν σαν επαναστατική και αριστερή επιλογή

[Protagon]: Τσίπρας: Σε κάποιους το Grexit ακουγόταν σαν επαναστατική και αριστερή επιλογή

Για την συμπόρευση Αριστέρας και σοσιαλδημοκρατίας και τις προϋποθέσεις της μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε διήμερο συνέδριο που οργάνωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

Μετά από μια συνάντηση με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς, αλλά και την επικεφαλής του χειμαζόμενου τελευταία κόμματος, ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου. Εκεί αναφέρθηκε στο τι συνιστά αριστερή έξοδο από την κρίση, αλλά και στο καλοκαίρι του 2015.

Επιτυχία, λοιπόν κατά τον κ. Τσίπρα, «για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους».

«Αλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική», παρατήρησε.

Αναφέρθηκε τότε στο μεγάλο δίλημμα του 2015 και πώς το ξεπέρασε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτούς που παρουσίαζαν την έξοδο από το ευρώ σαν μια «εξόχως επαναστατική επιλογή».

«Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλιο του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η Αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!