Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τσιάρας: Διορθώνουμε άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα
[Protagon]: Τσιάρας: Διορθώνουμε άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

[Protagon]: Τσιάρας: Διορθώνουμε άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί στην άμεση διόρθωση των προβληματικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας στη Βουλή.

Οι όποιες τροποποιήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός, «θα κινούνται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου για την με όρους απόλυση καταδικασθέντων και του πλαισίου χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους τρομοκράτες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι στον χρόνο και με τον τρόπο που προωθήθηκε, ο Ποινικός Κώδικας από την προηγούμενη κυβέρνηση, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε από όσα επιχείρησε να επιλύσει.

Παρατήρησε, δε, ότι περιλαμβάνει άρθρα που είναι, ουσιαστικά, σχεδόν ανεφάρμοστα, (όπως είναι οι διατάξεις περί της κοινωφελούς εργασίας και της δικαστικής, ποινικής διαμεσολάβησης) και αφετέρου διατάξεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΟΟΣΑ και της GRECO πριν από λίγες ημέρες, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Οταν ρωτήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο, πώς θα προχωρήσει στις αλλαγές, απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει έναν προγραμματισμό, με τον οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία των Κωδίκων. Είναι πολύ στοχευμένες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και εννοείται ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία, η οποία προβλέπεται, τουλάχιστον σε αυτή την εκδοχή», υπογράμμισε.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης:

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι απαράβατος όρος για την επαναφορά της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!