Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Τσακαλώτος: Θα ξανακοιτάξουμε την υπόθεση χρέος το… 2032
[Protagon]: Τσακαλώτος: Θα ξανακοιτάξουμε την υπόθεση χρέος το… 2032

[Protagon]: Τσακαλώτος: Θα ξανακοιτάξουμε την υπόθεση χρέος το… 2032

Στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου «πήραμε τη δέσμευση ότι θα ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032» – αυτή ήταν η ακριβής έκφραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Δεν πήραμε όσα θέλαμε, αλλά πήραμε μια δέσμευση ότι θα ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032 με επιστημονικό τρόπο, και όχι πολιτικό, που δεν θα κοστίζει παραπάνω από το 20% του ΑΕΠ» είπε στην ομιλία του. Ετσι κατέληξε στο συμπέρασμα: «Αρα είναι μια συγκεκριμένη πρόταση και δέσμευση για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές».

Τι άλλο πετύχαμε στο Εurogroup;

Πάντα κατά τον κ. Τσακαλώτο, πήραμε «έναν καθαρό διάδρομο τουλάχιστον για 15 χρόνια, να μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Εχουμε πλέον έναν καθαρό διάδρομο τουλάχιστον για 15 χρόνια για να αλλάξουμε τα πράγματα. Ολοι οι Ευρωπαίοι, οι οίκοι αξιολόγησης, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους, που δίνει ελπίδα μετά από πολλά χρόνια».

Η κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ο υπουργός, χτίζει την πολιτική της σε πραγματικές τάσεις στην οικονομία – και πιο κομματικά τοποθετούμενος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις ευρωπαϊκές λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και τις προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!