Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;
[Protagon]: Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;

[Protagon]: Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;

  • La Repubblica (έντυπη έκδοση)

    Ανάλυση / Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;

    «Οι τρομοκράτες θέλουν να νικήσει η Μαρίν Λεπέν. Αλλά δεν θα νικήσουν ούτε αυτοί ούτε εκείνη». Ο γάλλος συγγραφέας Μαρέκ Αλτέρ (βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά) δεν έχει καμία αμφιβολία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη λεωφόρο Ηλυσίων: «Η Χάνα Αρεντ έλεγε ότι για να καταλάβεις τον εχθρό σου, πρέπει να καταλάβεις τον εαυτό σου. Αυτή η φράση μου έδωσε το κλειδί για να καταλάβω τι συμβαίνει: είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες θέλουν να νικήσει η Λεπέν. Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου είναι ο Δούρειος Ιππος τους γιατί αυτό που θέλουν είναι να ενσπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό στη γαλλική κοινωνία. Ο στόχος τους είναι να ενισχυθεί ο ακροδεξιός εξτρεμισμός ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους περισσότερους οπαδούς» λέει στη Repubblica.

    Ο διεθνής Τύπος δεν έχει καμία αμφιβολία ως προς το ποιος επωφελείται: «Η επίθεση αυξάνει τις πιθανότητες της Λεπέν που ήδη κυριαρχεί στις γαλλικές εκλογές» είναι ο τίτλος της ισραηλινής Haaretz  που επισημαίνει ότι «η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για την υποψήφια της άκρας Δεξιάς».

    Στον φόβο ότι η ανταλλαγή πυροβολισμών θα επηρεάσει τον α’ γύρο των εκλογών αναφέρεται και ο Guardian : «Η ασφάλεια – σημειώνει η βρετανική εφημερίδα – είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους γάλλους ψηφοφόρους μαζί με την ανεργία και τον πληθωρισμό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!