Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τραμπ προς… Τούνμπεργκ στο Νταβός: Οχι «στους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας» για το κλίμα
[Protagon]: Τραμπ προς… Τούνμπεργκ στο Νταβός: Οχι «στους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας» για το κλίμα

[Protagon]: Τραμπ προς… Τούνμπεργκ στο Νταβός: Οχι «στους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας» για το κλίμα

Σε μία διάσκεψη που έχει κεντρικό της θέμα την κλιματική κρίση, ο Ντόναλντ Τραμπ πρωτοτύπησε για μία ακόμα φορά, εξαίροντας τις επιδόσεις των ΗΠΑ στην παραγωγή… πετρελαίου και αερίου και χωρίς να αναφερθεί ούτε μία φορά στην ομιλία του, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είπε μάλιστα, σαφώς απευθυνόμενος στην Γκρέτα Τούνμπεργκ -που βρισκόταν στο ακροατήριο- και τους υπόλοιπους ακτιβιστές για το κλίμα, πως ο κόσμος «πρέπει να απορρίψει τους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις τους για την Αποκάλυψη».

Η Τούνμπεργκ βρισκόταν στο ακροατήριο καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του αμερικανού προέδρου. Οταν αποχώρησε, περιστοιχιζόμενη από φρουρούς ασφαλείας και καταδιωκόμενη από κάμερες, κοιτούσε χαμηλά και δεν μίλησε στους δημοσιογράφους.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ παρακολουθεί την ομιλία του Τραμπ

Ο Τραμπ μίλησε για την οικονομική σημασία του πετρελαίου και του αερίου, καυχώμενος για την άφθονη παραγωγή υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ, που είναι «πρώτες στον κόσμο στο αέριο και στο πετρέλαιο», και για την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτίμησε επίσης πως «ο φόβος και η αμφιβολία δεν είναι πια καλοί τρόποι σκέψης», πλέκοντας το εγκώμιο της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη φύτευση τριών τρισεκατομμυρίων δέντρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!