Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Toyota και Suzuki ενώνουν δυνάμεις για την πραγματική αυτο-κίνηση
[Protagon]: Toyota και Suzuki ενώνουν δυνάμεις για την πραγματική αυτο-κίνηση

[Protagon]: Toyota και Suzuki ενώνουν δυνάμεις για την πραγματική αυτο-κίνηση

H Τοyota, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, κατέληξε σε συμφωνία με τη μικρότερη εταιρεία Suzuki, η οποία προβλέπει ανταλλαγή μετοχών.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ο στόχος της ενωτικής προσπάθειας είναι καθαρά αναπτυξιακός, δηλαδή η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων προτάσεων, κυρίως στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης βάσει των πλέον προηγμένων τεχνολογιών.

Το βάρος των κοινών προσπαθειών θα πέσει στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Ο Οσάμου Σουζούκι, πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, είπε ότι η συμφωνία τους είναι αποτέλεσμα των τεχνολογικών προκλήσεων της εποχής: «Το κύμα της αυτόνομης οδήγησης έρχεται, και το κόστος δεν μπορεί να μειωθεί παρά μόνο με μαζικές παραγωγές. Ετσι είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε».

Η Τoyota θα αγοράσει ποσοστό 4,94% της Suzuki δαπανώντας περίπου 96 δισ. γιεν (περίπου 907 εκατ. δολάρια). Η επένδυση της Suzuki σε μετοχές της Τοyota είναι περίπου 48 δισ. γιεν.

Ο ιαπωνικός γίγαντας του αυτοκινήτου έχει ήδη σχηματίσει συμμαχίες και με άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως με τη Subaru (κατέχει το 16,8%) και με τη Mazda (5,1%). Το νεότερο deal με τη Suzuki θεωρείται ικανό να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους στην Ινδία, χώρα που εξασφαλίζει πλεονεκτήματα στη Suzuki ακόμη και σε σύγκριση με την Toyota. Η Toyota θεωρείται η πλέον προηγμένη εταιρεία από τεχνολογική άποψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!