Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τούρκος Ρομπέν των Δασών: άφηνε λεφτά στις πόρτες!
[Protagon]: Τούρκος Ρομπέν των Δασών: άφηνε λεφτά στις πόρτες!

[Protagon]: Τούρκος Ρομπέν των Δασών: άφηνε λεφτά στις πόρτες!

Στην Κωνσταντινούπολη, ένας άγνωστος ευεργέτης αφήνει λεφτά σε φακέλους μπροστά σε πόρτες και πληρώνει χρέη σε παντοπωλεία, σε μία περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες και το αυξημένο κόστος ζωής φαίνεται να οδηγούν ολόκληρες οικογένειες στην αυτοκτονία.

Μια χαρμόσυνη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Τούζλα, μίας εργατικής περιοχής με ναυπηγεία στην ασιατική μεριά της πόλης, όταν έμαθαν πως ένας άγνωστος άνδρας είχε πληρώσει τα χρέη τους σε διάφορα τοπικά παντοπωλεία.

«Κάποιος ήρθε και μου ζήτησε να του δείξω το τετράδιο στο οποίο καταγράφω τα χρέη των πελατών», λέει ο Τσοσκούν Ιλμάζ, ιδιοκτήτης ενός από τα μαγαζιά σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Υπήρχαν τέσσερα άτομα που χρωστούσαν μεγάλα ποσά και του είπα πού έμεναν. Επέστρεψε αφότου τους μίλησε και ξεπλήρωσε όλα τα χρέη. Έμαθα, επίσης, ότι έδωσε και άλλα χρήματα σε αυτές τις οικογένειες.», λέει ο Ιλμάζ.

«Τον ρώτησε πώς τον λένε και μου είπε: “Απλά φώναζε με Ρομπέν των Δασών”».

Το κόστος ζωής στην Τουρκία ανέβηκε δραστικά, μετά την πτώση της τουρκικής λίρας το 2018 και παρότι ο πληθωρισμός έχει πέσει στο από το 25% στο 8,6%, η ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει δεκαπλασιαστεί.

Πολύ πιθανόν θεωρείται πως αυτός ο Ρομπέν των Δασών είναι ο άνθρωπος που πέρασε κάτω από την πόρτα σπιτιών, που βρίσκονταν σε εργατικές περιοχές, φακέλους που εμπεριείχαν 1000 λίρες (157 ευρώ) τον Μάρτιο, όταν το κόστος του φαγητού ήταν πιο ψηλά από ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!