Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Της Σαλονίκης μοναχά, της πάει το Αβέρωφ
[Protagon]: Της Σαλονίκης μοναχά, της πάει το Αβέρωφ

[Protagon]: Της Σαλονίκης μοναχά, της πάει το Αβέρωφ

Την Κυριακή έκλεισε τις πόρτες του και την Πέμπτη αναμένεται να μας φύγει. Κρίμα. Το αγαπήσαμε αυτές τις σχεδόν 60 ημέρες που το είχαμε στο Λιμάνι, το συνηθίσαμε, το νιώσαμε δικό μας και το δείξαμε. Άλλωστε, όλοι έχουν να λένε ότι αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη με το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» δεν μπορούσαν να το φανταστούν.

Μέσα σε 53 ημέρες επισκέψεων, 130.000 άνθρωποι ανέβηκαν από τη σκάλα του «Αβέρωφ» στο πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, να σκεφτούμε ότι στο Φλοίσβο όπου εδρεύει το «Αβέρωφ», δέχεται περίπου 50-55.000 επισκέπτες το χρόνο.

Ολες αυτές τις ημέρες, υπήρχε μονίμως ουρά από επισκέπτες κάθε ηλικίας. Νέοι, νεότατοι μαζί με πολύ ηλικιωμένους, μαθητές με συνταξιούχους, μαμάδες και ζευγάρια, οικογένειες ολόκληρες ή μοναχικοί, όλοι πέρασαν από το «Αβέρωφ». Από την πρώτη ημέρα, ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είχε πάθει παράκρουση, αισθάνθηκε ότι έχει υποχρέωση να το επισκεφτεί, ένιωσε ότι το «Αβέρωφ» αφορά την πόλη, ότι η ιστορία ήρθε να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.

Το πλήρωμα του «Αβέρωφ» δεν περίμενε με τίποτα αυτήν τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, ενώ στην αρχή ήταν να μείνει για λίγες ημέρες, δόθηκαν δυο παρατάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!