Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Την ενισχυμένη εποπτεία μας ως το 2022 ενέκρινε η Κομισιόν
[Protagon]: Την ενισχυμένη εποπτεία μας ως το 2022 ενέκρινε η Κομισιόν

[Protagon]: Την ενισχυμένη εποπτεία μας ως το 2022 ενέκρινε η Κομισιόν

Το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας στην οποία θα υπόκειται η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου περιέγραψε η Κομισιόν η οποία επιμένει στην ανάγκη να τηρηθούν και να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

Η ενισχυμένη εποπτεία θα διαρκέσει έως το 2022.

Η επιτήρηση θα εξακολουθεί να είναι στενή και θα περιλαμβάνει τριμηνιαίες αποστολές των θεσμών (Κομισιόν και ΕΚΤ) και εκθέσεις που θα «ξεκλειδώνουν» τα μέτρα για το χρέος.

Για παράδειγμα, μία θετική έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα καθιστά δυνατή την επιστροφή στην Ελλάδα του δημοσιονομικού ισοδύναμου των εσόδων των κεντρικών τραπεζών από την κατοχή ελληνικών ομολόγων (κέρδη SMP/ANFA). Τα κέρδη αυτά θα μεταβιβάζονται στην Ελλάδα ισόποσα σε εξαμηνιαία βάση, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2022, πάντα υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν θετικές εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας.

Ακόμη, ο ESM θα ασκεί παράλληλη εποπτεία στο πλαίσιο του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει ως το 2060. Επιπλέον παρουσία θα εξακολουθήσει να έχει κλιμάκιο του ΔΝΤ.

«Από τις 20 Αυγούστου, η Ελλάδα θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει τις συνετές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές πολιτικές, καθώς και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Πρόσθεσε ότι η ενισχυμένη εποπτεία θα συνδυαστεί με τους κύκλους του ευρωπαϊκού εξαμήνου και θα πάρει τη μορφή της κανονικής εποπτείας όταν έρθει η ώρα. Προσέθεσε, δε, ότι η κανονική εποπτεία θα παραμείνει σε ισχύ όταν αποπληρωθεί το 75% των δανείων της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!