Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: «Το τυφλό σπίτι», ένα παραμύθι που επέζησε από γενιά σε γενιά
[Protagon]: «Το τυφλό σπίτι», ένα παραμύθι που επέζησε από γενιά σε γενιά

[Protagon]: «Το τυφλό σπίτι», ένα παραμύθι που επέζησε από γενιά σε γενιά

Ενα βράδυ, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, η Δώρα Βουρλούμη πρωτοδιηγήθηκε στην κόρη της Δάφνη, ένα δικό της παραμύθι. Το ονόμαζε «Το τυφλό σπίτι». Δεν το έγραψε ποτέ σε χαρτί, κι όμως το παραμύθι αυτό διασώθηκε με την ασφαλέστερη ίσως μέθοδο του κόσμου: από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα, μέχρι που το γνώρισαν και το αγάπησαν και τα δισέγγονα της Δώρας.

Ηρθε λοιπόν η στιγμή, αυτό το τόσο ανθεκτικό στον χρόνο παραμύθι, να τυπωθεί σαν κανονικό βιβλίο και να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ». Αυτή η όμορφη ιστορία, που απεθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, ντύθηκε με την εικονογράφηση της Αγνής Κατζουράκη και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00, θα γίνει η παρουσίασή της στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας του, Δάφνη Οικονόμου, η οποία μετέφερε στον γραπτό λόγο όσα της είχε αφηγηθεί προφορικά η μητέρα της, Δώρα Βουρλούμη και η ζωγράφος Αγνή Κατζουράκη που υπογράφει την εικονογράφηση. Αποσπάσματα θα διαβάσει ζωντανεύοντάς τα με το μοναδικό της ύφος, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση.

Παράλληλα, η Μικρή Χορωδία/Coro Piccolo της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα πει τραγούδια εμπνευσμένα από το παραμύθι, υπό την διεύθυνση της Φρανσέσκας Βινάσσα. Ολα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!