Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Θετικό το Βερολίνο για το σχέδιο του ESM για το ελληνικό χρέος, αλλά…
[Protagon]: Θετικό το Βερολίνο για το σχέδιο του ESM για το ελληνικό χρέος, αλλά…

[Protagon]: Θετικό το Βερολίνο για το σχέδιο του ESM για το ελληνικό χρέος, αλλά…

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Ευρωζώνη προετοιμάζει «τις πρώτες μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα». Η εφημερίδα επικαλείται σχετικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και αποκαλύπτει «θετική στάση» του Σόιμπλε

Υπάρχει ελπίδα για το Eurogroup της Δευτέρας; Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προεξοφλούν τη μη συμφωνία, ωστόσο το Βερολίνο έστειλε τα πρώτα δειλά, αλλά θετικά μηνύματα· έστω για μια  συμφωνία σε μεταγενέστερη ημερομηνία, μετά δηλαδή το «ορόσημο» της 5ης Δεκεμβρίου που έχει θέσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την πάντα καλά πληροφορημένη Handelsblatt, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσονται «επί της αρχής» θετικά απέναντι στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το σχέδιο του ESM, που αποκάλυψε πρώτη την Τετάρτη η Wall Street Journal , προβλέπει «πάγωμα» επιτοκίων για ορισμένα τρέχοντα και μελλοντικά δάνεια στήριξης αλλά και επιμήκυνση κάποιων δανείων. Ο ΕSM είναι κάτοχος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Σωρευτικά, ο ESM φέρεται να εκτιμά ότι τα μέτρα μπορούν να μειώσουν την αναλογία του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060, όμως η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!