Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Θεοδωράκης: Το Συνέδριο δεν θα πρέπει να είναι συνάντηση φανατικών
[Protagon]: Θεοδωράκης: Το Συνέδριο δεν θα πρέπει να είναι συνάντηση φανατικών

[Protagon]: Θεοδωράκης: Το Συνέδριο δεν θα πρέπει να είναι συνάντηση φανατικών

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα φέρνει κοντά τα λόγια με τις πράξεις, τόνισε επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στην Οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας το ίδιο το Συνέδριο ως μία μεγάλη ευκαιρία για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις ώστε να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

«Η χώρα εκτός από μνημόνια χρειάζεται ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα φέρνει κοντά τα λόγια με τις πράξεις. Όμως, στην υπογραφή αυτού του Συμβολαίου δεν θα έρθουν οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Η μάχη της εμπιστοσύνης είναι τόσο σημαντική όσο και η μάχη του περιεχομένου. Οι άνθρωποι που πίστεψαν στο εγχείρημα δεν μας έχουν δώσει λευκή επιταγή. Προσμένουν αποτελέσματα για να μας στηρίξουν», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προειδοποίησε ότι ένα Συνέδριο καταγραφής συσχετισμών και διατήρησης ισορροπιών θα σημάνει το τέλος της μάχης προτού καλά-καλά αυτή αρχίσει. «Καπελώματα, σπρωξίματα και αποκλεισμοί είναι ο ένας κίνδυνος. Αμπελοφιλοσοφίες, κλισέ και κούφια λόγια είναι ο άλλος κίνδυνος», εξήγησε, υπόγραμμίζοντας ότι «το Συνέδριο του Μαρτίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΟΤΑΜΙ, τους Μεταρρυθμιστές, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις, την ΕΔΕΜ, τους Οικολόγους, τον Νίκο, τον Γιώργο, τον Δημήτρη…Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πιστέψουμε όλοι εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!