Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Θέλουν να «ξηλώσουν» τον Ζάκερμπεργκ από πρόεδρο του ΔΣ του Facebook
[Protagon]: Θέλουν να «ξηλώσουν» τον Ζάκερμπεργκ από πρόεδρο του ΔΣ του Facebook

[Protagon]: Θέλουν να «ξηλώσουν» τον Ζάκερμπεργκ από πρόεδρο του ΔΣ του Facebook

Δύσκολα τα πράγματα για τον βασιλιά των social media. Μια ψηφοφορία που καλεί τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ, αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ο κ. Ζάκερμπεργκ είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook αλλά και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του.

Εκείνοι που τον καλούν να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου υποστηρίζουν ότι αυτό θα τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στο «τρέξιμο» της εταιρείας όπως αναφέρει το BBC .

Η πιθανότητα να χάσει ο Ζάκερμπεργκ την συγκεκριμένη ψηφοφορία θεωρείται απίθανη καθώς, ο CEO του Facebook ελέγχει το 60% του διοικητικού συμβουλίου. Παραταύτα, το γεγονός ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η ηγεσία του αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους μετόχους.

Η Trillium Asset Management που κατέχει μετοχές του Facebook αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων είναι μια από τις εταιρείες που καλούν τον κ. Ζάκερμπεργκ να παραιτηθεί.

«Ο κ. Ζάκερμπεργκ κατέχει αυτή την στιγμή δύο κομβικές θέσεις, πλήρους απασχόλησης σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Το καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθεί σε μια από αυτές προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει καλύτερα στα καθήκοντά του», δήλωσε ο Τζόνας Κρον, αντιπρόεδρος της Trillium.

«Υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτό του Λάρι Πέιτζ της Alphabet (μητρική εταιρεία της Google), του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, όπου οι ιδρυτές των εταιρειών δεν προεδρεύουν του διοικητικού συμβουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!