Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Θα πληρώσει το YοuTube τεράστια ποσά στους διάσημους καλλιτέχνες;
[Protagon]: Θα πληρώσει το YοuTube τεράστια ποσά στους διάσημους καλλιτέχνες;

[Protagon]: Θα πληρώσει το YοuTube τεράστια ποσά στους διάσημους καλλιτέχνες;

Δύσκολα τα πράγματα για τη δημοφιλή πλατφόρμα με τα βίντεο που καθηλώνουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω της νομοθεσίας η οποία μπορεί να αναγκάσει το YouTube να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη, για χρήστες που παρακολουθούν μουσικά βίντεο.

Εδώ και χρόνια, η μουσική βιομηχανία ισχυριζόταν ότι το YouTube εκμεταλλεύεται την έλλειψη νομικής προστασίας γύρω από τα βίντεο στην υπηρεσία του, ώστε να πληρώνει ελάχιστα ποσά σε καλλιτέχνες κατά την προβολή της δουλειάς τους. Η μουσική βιομηχανία έχει ασκήσει πιέσεις για την κατάσταση αυτή, διεκδικώντας νομικό πλαίσιο για το YouTube.

Σύμφωνα με τον Guardian , την περασμένη Τετάρτη, μια ψηφοφορία από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασπάστηκε τη λογική της μουσικής βιομηχανίας με μια συμφωνία για την υιοθέτηση νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας που θα αναγκάσουν πλατφόρμες όπως το YouTube να αναζητήσουν άδειες για μουσικά βίντεο.

«Η σημασία της ψηφοφορίας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Αυτή η πρόταση είναι μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία στον παγκόσμιο ιστό», δήλωσε η Ελενα Σμιθ, η πρόεδρος του ευρωπαϊκού μουσικού σώματος Impala, που αντιπροσωπεύει εταιρείες με καλλιτέχνες όπως η Αντέλ και οι Franz Ferdinand. «Πρόκειται για το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι οι δημιουργοί και οι συνεργάτες τους θα αποκτήσουν ένα δίκαιο μερίδιο της αξίας που δημιουργούν», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!