Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Θα αντικαταστήσει ένα χάπι την άσκηση;
[Protagon]: Θα αντικαταστήσει ένα χάπι την άσκηση;

[Protagon]: Θα αντικαταστήσει ένα χάπι την άσκηση;

  • New Yorker

    Προκλήσεις Ι/ Θα αντικαταστήσει ένα χάπι την άσκηση;

    Το όνειρο ενός γυμνασμένου σώματος χωρίς να χρειάζεται να κουνήσει κανείς το μικρό του δαχτυλάκι – ή μάλλον ούτε έναν μυ – θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα χαπάκι με την κωδική ονομασία GW501516. Αλλά γιατί το όνειρο αυτό είναι ακόμη τόσο μακρινό; Τις ιδιότητες αυτού του σκευάσματος, γνωστού και ως Cardarine, περιγράφει το New Yorker . Που ξεκινά από το γεγονός ότι η ουσία αυτή είχε μελετηθεί επί μακρόν για τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να είχε στην καταπολέμηση του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

    Οι έρευνες διακόπηκαν όμως όταν σε πειράματα στα ποντίκια διαπιστώθηκε ότι η ουσία μπορούσε να σχετιστεί και με καρκινογενέσεις. Οι ερευνητές είχαν προλάβει να διαπιστώσουν πάντως ότι έπειτα από τέσσερις εβδομάδες λήψης της ουσίας, η αντοχή των πειραματόζωων είχε αυξηθεί κατά 75%, ενώ είχε μειωθεί και το λίπος τους. Γιατί είχε συμβεί αυτό; Επειδή η ουσία ξεγελά ένα γονίδιο, το PRAP-delta, κάνοντας το να πιστεύει ότι έχει ασκηθεί το σώμα.

    Η ουσία έγινε σκεύασμα τη δεκαετία του 1990 στα εργαστήρια της GlaxoSmithKline. Ο δημιουργός της, ο χημικός βιολόγος Τιμ Ουίλσον, εξηγεί ότι «μειώνει τα τριγλυκερίδια, βελτιώνει συνολικά την υγεία της καρδιάς και εξαφανίζει το αίσθημα της κόπωσης που αισθάνεται κάποιος μετά την άσκηση». Η WADA απαγόρευσε το φάρμακο το 2009: «Το χημικό μείγμα που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της χοληστερίνης και της αντίστασης στην ινσουλίνη δεν πέρασε τις προκλινικές δοκιμές» ανέφερε τότε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!