Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η ταραχώδης και οδυνηρή ζωή της Αμπράμοβιτς
[Protagon]: Η ταραχώδης και οδυνηρή ζωή της Αμπράμοβιτς

[Protagon]: Η ταραχώδης και οδυνηρή ζωή της Αμπράμοβιτς

«Η ζωή μού έδωσε πόνο. Αλλά είναι οκ!», λέει η γιαγιά της περφόρμανς που μόλις έγινε 70 ετών. Οι βίαιοι παρτιζάνοι γονείς, οι έρωτες, το σώμα της που χάραξε και χάρισε στην τέχνη, η διασημότητα. Αυτή είναι η ζωή της…

Εχει ένα μόνιμο γαλήνιο μειδίαμα στα χείλη. Ανησυχητικά γαλήνιο. Η φωνή της είναι βελούδινη, απαλή, σου μιλά και αισθάνεσαι ότι απλώς ανοιγοκλείνει το στόμα και η φωνή ακούγεται από τα βάθη, από τα σπλάχνα, ναι εκεί μοιάζει να βρίσκεται το ηχείο. Εχει πάντα χείλη κατακόκκινα, μάτια υγρά, που άλλοτε πετούν σπίθες καθώς σαρκάζει ή αποκαλύπτει το περίφημο χιούμορ της, και άλλοτε μοιάζουν να βουλιάζουν από την εξάντληση καθώς έχει βγει μόλις από μια πολύωρη βύθιση στη Μέθοδο Αμπράμοβιτς. Φοράει μαύρα ρούχα –ή σε απόχρωση του μαύρου, χαριτολογεί- σχεδόν μόνο Givenchy δημιουργίες του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, του τρομερού παιδιού της μόδας Riccardo Tisci που την λατρεύει, την αποκαλεί «οικογένειά μου».

Στη γενέτειρα της, στο Βελιγράδι το 2010

Αλλωστε η σέρβα εικαστικός είναι αυτό ακριβώς, είναι η γιαγιά της performance, είναι οικογένεια για την παγκόσμια τέχνη και όσους τέρπονται από αυτήν. Ακόμα και αν λιθοβολείται, χλευάζεται, αποκηρύσσεται, το όνομά της, η προσφορά της στην παγκόσμια τέχνη και ο τρόπος που μπορεί να επηρεάζει είναι μοναδικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!