Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στον Δυτικό Εμφύλιο (ΗΠΑ κατά ΕΕ) νικάει η Κίνα
[Protagon]: Στον Δυτικό Εμφύλιο (ΗΠΑ κατά ΕΕ) νικάει η Κίνα

[Protagon]: Στον Δυτικό Εμφύλιο (ΗΠΑ κατά ΕΕ) νικάει η Κίνα

«Η Δύση βιώνει μια πρωτοφανή κρίση εξαιτίας των οικονομικών ανισοτήτων, του Μεταναστευτικού και της αποδυνάμωσης της μεσαίας τάξης, του Brexit, της εκλογής Τραμπ, αλλά και της ανόδου των ακροδεξιών λαϊκιστών σε όλη την ΕΕ» γράφει η ιταλική Corriere Della Sera , φιλοξενώντας στις σελίδες της τον έγκριτο γεωπολιτικό αναλυτή Ιαν Μπρέμερ του Ινστιτούτου Eurasia.

Οπως τονίζεται στο άρθρο-συνέντευξη, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ως στόχο του να διαλύσει το μεταπολεμικό γεωπολιτικό οικοδόμημα, θεωρώντας πως αυτό δεν λειτουργεί προς όφελος των ΗΠΑ, και να το αντικαταστήσει με ένα άλλο, πιο φιλικό εμπορικά στη χώρα του, με την Κίνα να βγαίνει κερδισμένη απ’ όλο αυτό το ιδιόμορφο ντόμινο.

«Μαζί με αυτές τις διεργασίες, φυσικά αλλάζουν ραγδαία και οι ανά την υφήλιο στρατιωτικές και εμπορικές συμμαχίες, οι οποίες λειτουργούσαν ως δικλίδα γεωπολιτικής ασφαλείας για τον κόσμο μας εδώ και περίπου 70 χρόνια» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Κάτι το οποίο φάνηκε εξάλλου πριν από έναν μήνα, κατά την διάσκεψη των G7 στο Κεμπέκ του Καναδά, όταν και παρουσιάστηκε ένας σχεδόν αδιάφορος, στα όρια του προκλητικού, Τραμπ, διατεθειμένος μέχρι και να διαλύσει πολλές από τις πολυετείς συμμαχίες των ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ επιθυμεί η ΕΕ να πληρώσει τον λογαριασμό για την ασφάλειά της. Οπως φάνηκε και από τις επαφές του με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, πλέον ο πρόεδρος συνδέει ανοικτά τις όποιες γεωπολιτικές του συμμαχίες με τα εμπορικά και οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από αυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!