Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Στόλος 31 πλοίων μετά την απόκτηση από την Attica του 50,3% της Hellenic Seaways
[Protagon]: Στόλος 31 πλοίων μετά την απόκτηση από την Attica του 50,3% της Hellenic Seaways

[Protagon]: Στόλος 31 πλοίων μετά την απόκτηση από την Attica του 50,3% της Hellenic Seaways

Ως κυρίαρχος της επιβατικής ακτοπλοΐας στην Ελλάδα αναδεικνύεται η Attica Group, λειτουργός έως τώρα των Blue Star και Super Fast Ferries, μετά τη γνωστοποίηση ότι αποκτά και τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Hellenic Seaways (HSW).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης Attica προς το χρηματιστήριο, η εταιρεία ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει το 40,5% της HSW καθώς και έναν αριθμό μικρομετόχων για την εξαγορά των μεριδίων τους – συνολικά η Attica αποκτά το 50,3% της Hellenic Seaways, η οποία διαθέτει 18 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται από παράγοντες της αγοράς ως αιφνιδιαστική καθώς ανατρέπει τις ισορροπίες στον ελληνικό ακτοπλοϊκό χάρτη και θέτει σε μειονεκτική θέση τον εταίρο μεγαλομέτοχο της HSW, που είναι οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι (κατέχει το 48,5% των μετοχών).

Η σύμπραξη Attica και ΗSW δημιουργεί έναν στόλο από 31 πλοία ο οποίος γίνεται κυρίαρχος της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr , oι Mινωικές Gραμμές όπως και η Eagle Mind είχαν καταθέσει μειονεκτικές οικονομικές προσφορές για την εξαγορά του 40,5% της Πειραιώς, νωρίτερα εφέτος. Και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, και πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές (επιτροπή ανταγωνισμού κλπ.) η Attica Group πρακτικά διπλασιάζει τα μεγέθη της και αποκτά κυρίαρχο ρόλο στην επόμενη μέρα στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (εφεξής «HSW»), ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!