Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στο Σιάτλ, αντί να μετακομίσουν οι ένοικοι, μετακομίζουν τα σπίτια
[Protagon]: Στο Σιάτλ, αντί να μετακομίσουν οι ένοικοι, μετακομίζουν τα σπίτια

[Protagon]: Στο Σιάτλ, αντί να μετακομίσουν οι ένοικοι, μετακομίζουν τα σπίτια

Τις δυσκολίες της μετακόμισης τις έχουν βιώσει πολλοί: πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα, πράγματα που χάνονται, κούραση και έξοδα.

Στο Σιάτλ υπάρχει μια καλύτερη λύση: αντί να πας εσύ στο νέο σου σπίτι έρχεται αυτό –κυριολεκτικά– σε εσένα.

Οι Times φέρνουν το παράδειγμα μιας αρκετά μεγάλης και πολυτελούς κατοικίας με ξύλινα πατώματα, τέσσερα υπνοδωμάτια και μπάνιο που λίγο διαφέρει από σπα. Τιμή 780.000 δολάρια –τόσο ζητά ο πωλητής- αλλά εξαρτάται πόσο μακριά μένει κανένας. Αυτό γιατί το σπίτι θα έρθει και θα εγκατασταθεί εκεί που ζητά ο αγοραστής.

Η αρχική τιμή του σπιτιού, όπως εξηγούν οι Times, είναι 5 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο αν ο αγοραστής έχει δικό του οικόπεδο η εταιρεία Nickel Bros θα σηκώσει το σπίτι και θα το μεταφέρει στο σημείο που πρέπει όπου θα το ακουμπήσει ξανά στη γη. Ετσι μπορεί να πουλά ακριβές κατοικίες για ένα κλάσμα της τιμής τους.

Η εφεύρεση του υδραυλικού ανυψωτή κατοικιών δεν είναι νέα (χρονολογείται από το 1955) αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στη μετακίνηση πολλών κατοικιών σε ασφαλέστερα σημεία.

Στο Σιάτλ βοηθά ιδιαίτερα η γεωγραφία: οι ακτές και τα κανάλια γίνονται ο δρόμος για την μεταφορά σπιτιών δια θαλάσσης. Εχει όμως, χάρη στις εταιρείες τεχνολογίας, και πολλούς ευκατάστατους αγοραστές που έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν παλιές κατοικίες ή να διαθέσουν (πολλά) εκατομμύρια για να φτιάξουν νέα.

Η εταιρεία μετακινεί και βιομηχανικά κτίρια ή εξοπλισμό σε σημεία όπου είναι δύσκολο να χτιστεί εξαρχής ένα σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!